Željka Roje-neestetska kirurgija (3)nekirurska-estetika-ivnekirurska-estetika-iinekirurska-estetika-inekirurska-estetika-vnekirurska-estetikavi

SKINPEN (MICRONEEDLING)

 

Upoznajte SkinPen Precision koji može postati Vaš najbolji prijatelj u održavanju kože lijepom, mladenačkom , bez ožiljaka od akni ili hiperpigmentacija.

To je vodeći uređaj za remodeliranje kože koji aktivira Vašu snagu prirodnog cijeljenja kože povećanom produkcijom kolagena i elastina tako da koža izgleda zdravije i mlađe. Želite li poboljšati izgled svoje kože umanjujući bore i fine linije na licu i vratu, ili možda imate problema s ožiljcima nakon akni ili Vas muče hiperpigmentacije usljed izlaganja suncu ili hormonski uvjetovane kao melazme, SkinPen je pravi izbor za Vas!

 

 

U našoj ordinaciji koristimo ga za:

 • Ublažavanje i smanjenje bora
 • Ublažavanje raznih ožiljaka (ožiljci od akni, operacija, opekotine…)
 • Pomlađivanje lica
 • Zatezanje kože
 • Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
 • Ublažavanje strija

 

Zašto SkinPen?

Jer je korak dalje u tehnologiji mikroiglicama što ga čini najučinkovitijim do sada.

JEDINI je odobren od strane FDA (Američka administracija za hranu i lijekove). Više od 90 nezavisnih studija potvrdilo je sigurnost i učinkovitost uređaja. Već nakon tri minimalno invazivna tretmana, odnosno dolaska u razmaku od 30 dana, možete poboljšati svoj izgled i sa samopouzdanjem pokazati kožu lica.

SkinPen je precizniji u odnosu na druge oblike terapije mikroiglicama. Preciznija je dubina uboda u kožu, ali i brzina motora koji ga pokreće – tako da u svakom trenu znamo točno kakav ćemo rezultat postići tretmanom. U sekundi na licu napravimo čak 1600 mikroskopskih kanala odnosno tijekom jednog tretmana oko 2 000 000 kanala. Uređaj sadrži 14 mikroiglica izrađenih od visokokvalitetnog japanskog nehrđajućeg čelika koje ostaju jednako oštre punih 80 minuta tretmana tako da se može tretirati više regija jednim nastavkom. Mikroiglice uzrokuju kontrolirane mikro-ozljede koje stimuliraju prirodni proces zacjeljivanja. Rezultat je učinkovito obnavljanje tkiva u području ožiljka, a cjelokupna struktura kože ostaje netaknuta.

 

Što se događa tijekom i nakon tretmana na tkivnoj razini?

Mikroiglice uzrokuju kontrolirane mikro-ozljede koje stimuliraju prirodni proces zacjeljivanja. Rezultat je učinkovito obnavljanje tkiva i remodeliranje kože.

 

Sve se događa u tri faze:

 • Faza I: Upala. Mikro oštećenja kože aktiviraju imunološki sustav da popravi namjerno napravljena mikrooštećenja u koži.
 • Faza II: Proliferacija. Novonastalo oštećenje na koži se obnavlja novim stanicama koje će stvarati novi kolegen i elastin i formiranjem nove mreže krvnih žila.
 • Faza III: Preoblikovanje. Ožiljak (rana ili hiperpigmentacija) se zamjenjuje novim derivatima kožnih stanica i potkožnim strukturana (ovisno u dubini djelovanja).

 

Kako izgleda uređaj?

Upravo poput olovke odnosno penkale (odatle i naziv!) koja ima bežično punjenje.

SkinPen-trans

Od čega se sastoji kit za svakog pojedinog pacijenta?

 1. Cartridge za jednokratnu uporabu (mikroiglice) što garantira sigurnost primjene i nemogućnost prijenosa infekcije s jednog pacijenta na drugog
  skin-pen-part
 2. Lift HG gel (15 ml) za smanjenje trenja tijekom postupka i za njegu 24 sata nakon tretmana
  skin-pen-part2
 3. Umirujući kompleks (10 ml) koji sadrži cink, magnezij i bakar te Na hijaluronat za umirivanje kože
 4. Bio omotač za radnu jedinicu za jednokratnu uporabu kojim se dodatno osigurava zaštita od unakrsne kontaminacije između pacijenata.

 

Što se postiže primjenom SkinPen-a?

 • Obnavlja kožu uz anti-anti age učinak
 • Umanjuje fine linije i bore
 • Umanjuje hiperpigmentacije uključujući i melazmu
 • Ublažava strije
 • Umanjuje ožiljke od akni, kirurške ožiljke i općenito ožiljke na koži

 

Kako izgleda tretman?

 • Tretman započinjemo temeljitim čišćenjem kože s odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.
 • Zatim slijedi nanošenje gela koji sadrži lokalni anestetik kako bi tretman bio bezbolan. Preparat stoji pod okluzijom prozirnom folijom 20 – ak minuta.
 • Nakon toga anestetik se odstrani dezinfekecijskim sredstvom.
 • Liječnik prilagodi dubinu prodora iglica na cartridgu koja može varirati od 0,5 – 2,5 mm što ovisi o regiji koja se tretira i o problemu koji se tretira.
 • Terapija započinje nanošenjem LIFT HG hidrogela koji štiti od abrazije i trenja tijekom postupka  tretmana mikroiglicama.
 • Pokretima u tri pravca ( horizontalno, vertikalno i kružno) uz stalni kontakt cartridga s kožom mikroiglice će prodrijeti u kožu i napraviti mikrokanaliće koji služe kao polazište remodeliranja, ali i za primjenu diferentnih seruma koji na taj način lakše prodiru na ciljano mjesto.
 • Nakon tretmana nanovo se nanosi Lift HG hidrogel kako bi se spriječilo dodatno isušivanje kože.  Preostali sadržaj hidrogela dobivate u pakiranju za kućnu njegu i nanosite ga na kožu po potrebi, unutar 24 sata od tretmana. Hidrogel hladi, hidratizira i daje prijeko potrebnu ugodu koži. Uz to se može primijeniti i sterilna vodica u originalnom pakiranju.
 • Za kućnu njegu, u sklopu tretmana, dobivate i Rescue gel koji je, ustvari, umirujući kompleks. Nanosi se ujutro i navečer po potrebi radi umirivanja kože.

 

Kako ću izgledati nakon tretmana?

Nakon tretmana lice će biti crveno, a koža će na dodir biti toplija nego obično. Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1 – 2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata gotovo posve normalizirati.

48 – 72 sata nakon tretmana možete početi koristiti svoje uobičajene proizvode za njegu kože, a tonike na bazi alkohola izbjegavajte 10 – 14 dana nakon tretmana..

Preporuka je izbjegavati sunce i solarij 30 dana nakon što se napravi SkinPen tretman mikroiglicama. Nakon toga obavezno je svakodnevno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom. Obvezan razmak među tretmanima je od tri tjedna do mjesec dana, odnosno 30 dana.

 

Koliko je vremena potrebno za rezultate?

To naravno ovisi o problematici:
Za tretiranje dubljih ožiljaka (npr. kirurški ožiljci, teži ožiljci na licu) preporučuje se napraviti šest do osam tretmana, dok se za anti-age i popravljanje teksture prvi rezultati mogu očekivati nakon tri tretmana. Važno je imati na umu da rezultati ne mogu biti vidljivi odmah.

Budući da je riječ o metodi koja funkcionira na način da se potiču prirodni regeneracijski procesi na točno određenoj dubini kože, rezultati dolaze s vremenom i s vremenom se poboljšavaju. Procesi prirodne samoobnove događaju se još i do godinu dana nakon zadnjeg tretmana mikroiglicama.

Rezultati su uvijek bolji u mlađih osoba, jer njihova koža brže zacjeljuje i prirodno sadrži više kolagena te su reakcije tijela brže i snažnije. Klinička studija je kod 80 % pacijenata potvrdila i poboljšanje njihovih ožiljaka od akni
nakon samo 30 dana, odnosno 1 tretmana, a kod čak njih 90% poboljšanje je bilo vidljivo nakon 3 tretmana.

 

 

Je li tretman bolan?

Postupak je za većinu pacijenata vrlo ugodan. Prilikom tretmana primjenjuje se sredstvo koje djeluje kao anestetik na područje liječenja. Većina pacijenata opisala je kako tijekom postupka osjeća samo blage vibracije SkinPena.

 

Tko nije kandidat za liječenje SkinPen – om?

Terapija mikroiglicama se ne preporučuje raditi u sljedećim situacijama:

 • ako imate otvorene rane, upaljene rane ili nadraženu kožu;
 • ako ste alergični na nehrđajući čelik ili anestetike;
 • ako imate poremećaj zgrušavanja krvi;
 • ako ste trudni ili dojite;
 • ako uzimate lijekove koji sadržavaju izotretinoin.
 • ako ste netom operirani ili ozlijeđeni

 

Zašto se odlučiti za SKINPEN® PRECISION:

 • Jer je prvi uređaj s mikroiglicama koji ima FDA odobrenje.
 • Superioran je u odnosu na ranije uređaje: efikasnost, sigurnost i pouzdanost su dokazani kroz brojne recenzirane publikacije i 90 kliničkih studija.
 • Ergonomski predstavlja State of art u ovom području.