Željka Roje-neestetska kirurgija (3)nekirurska-estetika-ivnekirurska-estetika-iinekirurska-estetika-inekirurska-estetika-vnekirurska-estetikavi

NEKIRURŠKA ESTETIKA

 

 1. PRIMJENA HIJALURONSKIH FILERA (Juvederm, Neauvia, Aliaxin, Prophilo face i body)

 2. PRIMJENA SKINBOOSTERA ( Juvederm Volite, Neauvia HydroDelux, Viscoderm)

 3. PRIMJENA BOTOKSA (Vistabel)

 4. PRIMJENA MEZOTERAPIJE (Jalupro)

 5. TERAPIJA MIKROIGLICIMA (SKINPEN)


FILOZOFIJA PRISTUPA KLIJENTIMA

 

Ukoliko želite izgledati mlađe i svježije, ali i zadržati Vašu osobnost prepustite nam se s povjerenjem. Koristimo najbolje preparate na tržištu koji su ispitani u brojnim
kliničkim studijama tijekom višegodišnje primjene.

U našoj ambulanti zalažemo se za tzv. „WHOLE FACE APROACH“ odnosno pokušavamo vratiti strukturu i potporu licu, a ne bavimo se samo „punjenjem „ bora.
Posebnu pažnju poklanjamo kvaliteti i svježini te vlažnosti kože kako bismo postigli tzv glow efekt i smanjili potrebu za pretjeranim korištenjem make up -a.

Starenjem se mijenja količina potkožnog masnog tkiva na pojedinim dijelovima lica, dolazido  pregradnje i gubitka koštane mase što se manifestira obješenim, tužnim, umornim izgledom. Pogledajte na slikama!

 
Proces starenja na licu i vratu

Ukupni izgled

untitled-14

Promjene u rasporedu i količini masnog tkiva

untitled-16

Promjene u koštanoj strukturi i masi

untitled-18

Prihvaćajući tzv MD CODES načelo rada (Mauricio de Mayo) LINK poštujemo i uvažavamo prirodne procese starenja na svim strukturama lica (kost, mišići, potkožno masno tkivo, masni jastučići i koža).

 

Kada se pogledate u ogledalo najčešće izgledate sebi: obješeno, tužno, ljutito i umorno, zar ne? Nažalost, takve nas doživljava i okolina. Stoga je naš prvi zadatak izbrisati te negativne aspekte na Vašem licu i tek tada možemo raditi na tzv. pozitivnim parametrima i pokušati Vam podariti atraktivniji, mlađi, mršaviji i ženstveniji izgled lica.

 

Dakle, važno je ustanoviti:

 1. Što pacijent želi?
 2. Što pacijent osjeća?
 3. Što pacijentu zapravo treba?

PITANJE: Što pacijent želi?
ODGOVOR: Popuniti tu i tu boru….

PITANJE: Kako sebi izgledate?
ODGOVOR: Uh, umorno, obješeno, tužno….

 

ŠTO ŽELIM TRETIRATI?KAKO SEBI IZGLEDAM?KAKO BIH ŽELJELA IZGLEDATI?
nazolabijalne boreumornomlađe
marionetske boreobješenoatraktivnije
bore oko očijutužnomršavije
bore na čeluljutitoženstvenije

 

Možemo li popunjavanjem jedne ili dvije bore izgledati manje obješeno, manje umorno? Teško!

Zato valja odrediti što pacijentu ZAPRAVO treba! I posložiti prioritete!

Upravo u tu svrhu služi Tablica želja i mogućnosti – riješimo najprije CRVENI KOD, nakon toga ZELENI, a zaboravimo prvi stupac!

Svrha je da nakon našeg postupka izgledate odmorno, svježe, manje ljutito i manje obješeno, a da pri tome ne izgubite svoju osobnost.

Kada to napravimo možemo dodati detalje!

 

ŠTO ŽELIM TRETIRATI?KAKO SEBI IZGLEDAM?KAKO BIH ŽELJELA IZGLEDATI?
nazolabijalne boreumornomlađe
marionetske boreobješenoatraktivnije
bore oko očijutužnomršavije
bore na čeluljutitoženstvenije

 

Da bismo sve ovo mogli napraviti na raspolaganju nam je paleta raznih hijaluronskih filera i svaki od ponudjenih ima svoje mjesto prema strukturnim karakteristikama i gustoći (obrazi, nazolabijalne bore, tear trough, marionetske bore, tzv pušačke bore…).

Zaboravite pristup jedna ampula za sve! I naravno za ovakav pristup trebat će nekoliko ampula koje se mogu primijeniti u više seansi kroz dva tri mjeseca ukoliko Vam je primjena odjednom jako skupa.

 

PRIMJENA HIJALURONSKIH FILERA

 

Hijaluronskim filerima postiže se ne samo izgubljeni volumen već i lifting efekt – podizanje lica čime se indirektno utječe na ranije opisane karakteristike lica koje stari i postiže prirodan učinak.

 

KOJE FILERE KORISTIMO?

 

 1. Juvederm obitelj (Volbella, Volift, Voluma, Volux , UltraSmile)a. Obično zahtijeva Whole face approach i primjenu veće količine filera. Rezultati traju otprilike godinu do godinu i pol i izgledaju prirodno i svježe. Vidi se promjena strukture lice i povratak „ u mladost“ po konturama lica i povećava se volumen obraza, brade i čeljusti koji se s godinama izgubio)

 2. Neuvia obitelj (Intense i Stimulate – u sebi ima hidroksiapatit koji dodatno stimulira stvaranje kolagena)a. Neuvia Stimulate je izrazito pogodan za klijentice koje imaju i gubitak volumena i promjenu strukture kože i potkožnog tkiva, a ne očekuju izrazito povećanje volumena i konturiranje lica jer primjenom samo 2 ml tretiramo cijelo lice. Rezultat traje od 9 – 12 mjeseci.

 3. Prophilo obitelj (Prophilo face i Prophilo Body). Prophilo je jedan od najpopularnijih tretmana pomlađivanja i predstavlja pravu hijaluronsku bombu za Vašu kožu. Ima izrazitu sposobnost poticanja proizvodnje vlastitog kolagena i elastina, uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka povećanja volumena u području aplikacije. Potpuno prirodnim sastojcima nadoknađuje volumen samo na dijelu gdje je potreban i bez opasnosti od neprirodnih rezultata. Briše umoran izraz lica, diskretno nadoknađuje volumen, dubinski hidrira kožu i vraća joj elastičnost. Učinak preparata počinje biti vidljiv 1 do 2 tjedna nakon prve aplikacije, s potpunim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije.  Može se koristiti za lice, vrat i šake. Učinak traje otprilike 9 – 12 mjeseci.b. Prophilo body se koristi za zatezanje kože nadlaktica, unutarnjestrane bedara, regije poviše koljena, stomaka i stražnjice po istim načelima.

 


PRIMJENA SKINBOOSTERA

 

Skinboosterima ili stimulatorima kvalitete kože postiže se dubinska hidratacija posebno u regijama koje nemaju vlastitu koštanu potporu kao što je npr. vrat, a
na licu se postiže učinak zdrave i nahranjene kože. Koriste se za lice, vrat, dekolte i šake.

Uvijek se preporuča 2 tretmana u razmaku od mjesec dana. Učinak traje otprilike 9 – 12 mjeseci.

KOJE SKINBOOSTERE KORISTIMO?

 1. Juvederm Volite
 2. Viscoderm hydrobooster (za mimičke regije lica – čelo, perioralno područje i periorbitalno područje – bore smijalice i tzv pušačke bore)
 3. Neuvia HydroDeluxe sadrži i malu dozu hidroksiapatita koji stimulira stvaranje kolagena i elastina)

 

PRIMJENA BOTOKSA

 

Botulinum toksin je nezamjenjiv u mimičkim regijama odnosno u gornjoj trećini lica. Primijenjen izravno u mišić onemogućava prijenos impulsa od živca do mišića koji želimo kontrahirati i na taj način sprečava pokrete koji dovode do horizontalnih i okomitih bora na čelu i bora oko očiju. Primjenom botoksa čelo postaje zaglađenije, oči otvorenije i gubi se ljutiti izraz lica.

U našoj ordinaciji koristimo Vistabel (Allergan)koji ima veliku molekularnu masu koja osigurava da ostane na mjestu aplikacije bez straha od migracije.

Za postizanje učinka treba između 5 – 10 dana. Učinak traje 4 – 6 mjeseci.

Botox Orl Zeljka Roje

 

 

 

POSTUPNIK

1. KONZULTACIJA uključuje 

 • Razgovor u kojem se ispituju stavovi i očekivanja (TABLICA ŽELJA I MOGUĆNOSTI)
 • Fotodokumentacija
 • Analiza fotografije s prijedlozima za rješavanje problema zbog kojih dolazite
 • Izračun troškova
 • Dogovor za zahvat
 • Popunjavanje obrasca s povijesti bolesti i informirani pristanak

 

KAKO IZGLEDA POSTUPAK?

 • Dolazak u polikliniku u ugovoreni sat bez šminke na licu
 • Područje koje će se tretirati namaže se kremom s lokalnim anestetikom i stavi pod prozirnu foliju 15 minuta
 • Aplikacija filera i/ili botoksa
 • Odlazak kući

Ukupno trajanje: 30 – 45 minuta.

Kontrola: za 2 tjedna

Nekoliko dana nakon aplikacije lijeka ne izlagati se suncu i izbjegavati vruću hranu i napitke. Izbjegavati tjelovježbu i bavljenje sportom nekoliko dana.

 

KOMPLIKACIJE

Otekline, manji podljevi ili modrice (hematomi) su rijetki. Ako se dogode, staviti hladni oblog i mazati gelom od arnike (paziti da ne uđe u oči).

 

 

PRIMJENA MEZOTERAPIJE

Mezoterapija predstavlja izravnu intervenciju u najpovršniji sloj kože. Provodi se u nekoliko tretmana u razmacima od 7 – 10 dana ili 3 tjedna ovisno o obliku mezoterapije za koji se odlučite.

Koristimo mezoterapijski tretman s Jalupro obitelji (SuperHydro i Classic). To su biorevitalizirajući proizvodi koji pružaju cjelovito riješenje zahvaljujući sinergijskom učinku hijaluronske kiseline, aminokiselina te peptida koji potiču aktivnost fibroblasta i obnavljanje kože.

Može se primijeniti na sve regije lica , vrat , dekolte i šake te na stomak, kožu iznad koljena i nadlaktice.

Posebnost primjene Jalupro Classic tretmana je da ga se može koristiti i u onim dijelovima kože oko očiju koji su uz sami bulbus gdje se hijaluronski fileri ne smiju primijeniti, a koje su često pune finih malih borica u koje ulazi tekući puder.

Učinak traje nekoliko mjeseci.

 

SKINPEN (MICRONEEDLING)

 

Upoznajte SkinPen Precision koji može postati Vaš najbolji prijatelj u održavanju kože lijepom, mladenačkom , bez ožiljaka od akni ili hiperpigmentacija.

To je vodeći uređaj za remodeliranje kože koji aktivira Vašu snagu prirodnog cijeljenja kože povećanom produkcijom kolagena i elastina tako da koža izgleda zdravije i mlađe. Želite li poboljšati izgled svoje kože umanjujući bore i fine linije na licu i vratu, ili možda imate problema s ožiljcima nakon akni ili Vas muče hiperpigmentacije usljed izlaganja suncu ili hormonski uvjetovane kao melazme, SkinPen je pravi izbor za Vas!

 

 

U našoj ordinaciji koristimo ga za:

 • Ublažavanje i smanjenje bora
 • Ublažavanje raznih ožiljaka (ožiljci od akni, operacija, opekotine…)
 • Pomlađivanje lica
 • Zatezanje kože
 • Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
 • Ublažavanje strija

 

Zašto SkinPen?

Jer je korak dalje u tehnologiji mikroiglicama što ga čini najučinkovitijim do sada.

JEDINI je odobren od strane FDA (Američka administracija za hranu i lijekove). Više od 90 nezavisnih studija potvrdilo je sigurnost i učinkovitost uređaja. Već nakon tri minimalno invazivna tretmana, odnosno dolaska u razmaku od 30 dana, možete poboljšati svoj izgled i sa samopouzdanjem pokazati kožu lica.

SkinPen je precizniji u odnosu na druge oblike terapije mikroiglicama. Preciznija je dubina uboda u kožu, ali i brzina motora koji ga pokreće – tako da u svakom trenu znamo točno kakav ćemo rezultat postići tretmanom. U sekundi na licu napravimo čak 1600 mikroskopskih kanala odnosno tijekom jednog tretmana oko 2 000 000 kanala. Uređaj sadrži 14 mikroiglica izrađenih od visokokvalitetnog japanskog nehrđajućeg čelika koje ostaju jednako oštre punih 80 minuta tretmana tako da se može tretirati više regija jednim nastavkom. Mikroiglice uzrokuju kontrolirane mikro-ozljede koje stimuliraju prirodni proces zacjeljivanja. Rezultat je učinkovito obnavljanje tkiva u području ožiljka, a cjelokupna struktura kože ostaje netaknuta.

 

Što se događa tijekom i nakon tretmana na tkivnoj razini?

Mikroiglice uzrokuju kontrolirane mikro-ozljede koje stimuliraju prirodni proces zacjeljivanja. Rezultat je učinkovito obnavljanje tkiva i remodeliranje kože.

 

Sve se događa u tri faze:

 • Faza I: Upala. Mikro oštećenja kože aktiviraju imunološki sustav da popravi namjerno napravljena mikrooštećenja u koži.
 • Faza II: Proliferacija. Novonastalo oštećenje na koži se obnavlja novim stanicama koje će stvarati novi kolegen i elastin i formiranjem nove mreže krvnih žila.
 • Faza III: Preoblikovanje. Ožiljak (rana ili hiperpigmentacija) se zamjenjuje novim derivatima kožnih stanica i potkožnim strukturana (ovisno u dubini djelovanja).

 

Kako izgleda uređaj?

Upravo poput olovke odnosno penkale (odatle i naziv!) koja ima bežično punjenje.

SkinPen-trans

Od čega se sastoji kit za svakog pojedinog pacijenta?

 1. Cartridge za jednokratnu uporabu (mikroiglice) što garantira sigurnost primjene i nemogućnost prijenosa infekcije s jednog pacijenta na drugog
  skin-pen-part
 2. Lift HG gel (15 ml) za smanjenje trenja tijekom postupka i za njegu 24 sata nakon tretmana
  skin-pen-part2
 3. Umirujući kompleks (10 ml) koji sadrži cink, magnezij i bakar te Na hijaluronat za umirivanje kože
 4. Bio omotač za radnu jedinicu za jednokratnu uporabu kojim se dodatno osigurava zaštita od unakrsne kontaminacije između pacijenata.

 

Što se postiže primjenom SkinPen-a?

 • Obnavlja kožu uz anti-anti age učinak
 • Umanjuje fine linije i bore
 • Umanjuje hiperpigmentacije uključujući i melazmu
 • Ublažava strije
 • Umanjuje ožiljke od akni, kirurške ožiljke i općenito ožiljke na koži

 

Kako izgleda tretman?

 • Tretman započinjemo temeljitim čišćenjem kože s odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.
 • Zatim slijedi nanošenje gela koji sadrži lokalni anestetik kako bi tretman bio bezbolan. Preparat stoji pod okluzijom prozirnom folijom 20 – ak minuta.
 • Nakon toga anestetik se odstrani dezinfekecijskim sredstvom.
 • Liječnik prilagodi dubinu prodora iglica na cartridgu koja može varirati od 0,5 – 2,5 mm što ovisi o regiji koja se tretira i o problemu koji se tretira.
 • Terapija započinje nanošenjem LIFT HG hidrogela koji štiti od abrazije i trenja tijekom postupka  tretmana mikroiglicama.
 • Pokretima u tri pravca ( horizontalno, vertikalno i kružno) uz stalni kontakt cartridga s kožom mikroiglice će prodrijeti u kožu i napraviti mikrokanaliće koji služe kao polazište remodeliranja, ali i za primjenu diferentnih seruma koji na taj način lakše prodiru na ciljano mjesto.
 • Nakon tretmana nanovo se nanosi Lift HG hidrogel kako bi se spriječilo dodatno isušivanje kože.  Preostali sadržaj hidrogela dobivate u pakiranju za kućnu njegu i nanosite ga na kožu po potrebi, unutar 24 sata od tretmana. Hidrogel hladi, hidratizira i daje prijeko potrebnu ugodu koži. Uz to se može primijeniti i sterilna vodica u originalnom pakiranju.
 • Za kućnu njegu, u sklopu tretmana, dobivate i Rescue gel koji je, ustvari, umirujući kompleks. Nanosi se ujutro i navečer po potrebi radi umirivanja kože.

 

Kako ću izgledati nakon tretmana?

Nakon tretmana lice će biti crveno, a koža će na dodir biti toplija nego obično. Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1 – 2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata gotovo posve normalizirati.

48 – 72 sata nakon tretmana možete početi koristiti svoje uobičajene proizvode za njegu kože, a tonike na bazi alkohola izbjegavajte 10 – 14 dana nakon tretmana..

Preporuka je izbjegavati sunce i solarij 30 dana nakon što se napravi SkinPen tretman mikroiglicama. Nakon toga obavezno je svakodnevno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom. Obvezan razmak među tretmanima je od tri tjedna do mjesec dana, odnosno 30 dana.

 

Koliko je vremena potrebno za rezultate?

To naravno ovisi o problematici:
Za tretiranje dubljih ožiljaka (npr. kirurški ožiljci, teži ožiljci na licu) preporučuje se napraviti šest do osam tretmana, dok se za anti-age i popravljanje teksture prvi rezultati mogu očekivati nakon tri tretmana. Važno je imati na umu da rezultati ne mogu biti vidljivi odmah.

Budući da je riječ o metodi koja funkcionira na način da se potiču prirodni regeneracijski procesi na točno određenoj dubini kože, rezultati dolaze s vremenom i s vremenom se poboljšavaju. Procesi prirodne samoobnove događaju se još i do godinu dana nakon zadnjeg tretmana mikroiglicama.

Rezultati su uvijek bolji u mlađih osoba, jer njihova koža brže zacjeljuje i prirodno sadrži više kolagena te su reakcije tijela brže i snažnije. Klinička studija je kod 80 % pacijenata potvrdila i poboljšanje njihovih ožiljaka od akni
nakon samo 30 dana, odnosno 1 tretmana, a kod čak njih 90% poboljšanje je bilo vidljivo nakon 3 tretmana.

 

 

Je li tretman bolan?

Postupak je za većinu pacijenata vrlo ugodan. Prilikom tretmana primjenjuje se sredstvo koje djeluje kao anestetik na područje liječenja. Većina pacijenata opisala je kako tijekom postupka osjeća samo blage vibracije SkinPena.

 

Tko nije kandidat za liječenje SkinPen – om?

Terapija mikroiglicama se ne preporučuje raditi u sljedećim situacijama:

 • ako imate otvorene rane, upaljene rane ili nadraženu kožu;
 • ako ste alergični na nehrđajući čelik ili anestetike;
 • ako imate poremećaj zgrušavanja krvi;
 • ako ste trudni ili dojite;
 • ako uzimate lijekove koji sadržavaju izotretinoin.
 • ako ste netom operirani ili ozlijeđeni

 

Zašto se odlučiti za SKINPEN® PRECISION:

 • Jer je prvi uređaj s mikroiglicama koji ima FDA odobrenje.
 • Superioran je u odnosu na ranije uređaje: efikasnost, sigurnost i pouzdanost su dokazani kroz brojne recenzirane publikacije i 90 kliničkih studija.
 • Ergonomski predstavlja State of art u ovom području.